ویتامین دی و تخمک گذاری/ آیا بالا بودن پرولاکتین ارتباطی به کمبود ویتامین D داره؟!

ساخت وبلاگ

ویتامین">ویتامین دی و تخمک گذاری/ آیا بالا بودن پرولاکتین ارتباطی به کمبود ویتامین D داره؟!

با سلام آیا بالا بودن پرولاکتین ارتباطی به کمبود ویتامین D داره؟! کمبود ویتامیت دی باعث نازایی میشه؟

پاسخ مشاور نی نی نما:

سلام -بالا بودن پرولاکتین ارتباطی به کمبود ویتامین D ندارد. اما کمبود این ویتامین ممکن است باعث اختلال در تخمک گذاری و ناباروری شود. روزانه 15 دقیقه بین ساعت 11 تا 1 بعدازظهر زیر نور مستقیم آفتاب قدم بزنید و از ماهی و تخم مرغ و شیر و آجیل نیز بیشتر استفاده کنید.

***

ویتامین D
یک ویتامین محلول در چربی که برای تولید هورمون‌های باروری ضروری است. تحقیقات نشان می‌دهد که زنان نابارور معمولاً دارای سطح پایین‌تری از ویتامین D هستند؛ یک مطالعه نشان می‌دهد که درصد قابل توجهی از زنانی که مشکلات تخمک‌گذاری داشتند، دارای کمبود ویتامین D بودند. ویتامین D همچنین موجب کاهش التهاب در بدن می‌شود و به باروری کمک می‌کند. این ویتامین در لبنیات غنی‌شده، ماهی‌های چرب مانند سالمون و روغن کبد ماهی وجود دارد. قرار گرفتن در نور خورشید حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در طول روز برای تولید ویتامین D در بدن مفید است.

 افرادی که دچار کمبود ویتامین D هستند حتی در صورت باردار شدن نیز ریسک سقط جنین در آنها بسیار بالاست و باید این مسئله مورد توجه پزشکان معالج قرار گیرد.

در حال حاضر درصد بالایی از زنان ایرانی به دلیل اینکه کمتر در معرض نور خورشید قرار می گیرند، دچار کمبود ویتامین D هستند و این مسئله نیز یکی از دلایل بروز نازایی است و با رفع آن میتوان تا حدودی از بروز ناباروری و سقط جنین جلوگیری کرد. 

***

رژیم غذایی برای پرولاکتین بالا
پرولاکتین هورمونی است که توسط غده هیپوفیز ایجاد و مسئول تحریک پستان برای توسعه شیر در مادران شیرده و همچنین توسعه طبیعی سینه در تمام زنان است. در واقع، در یک مادر شیرده، مکیدن نوزاد پرولاکتین را آزاد و سبب پر کردن پستان با شیر می شود. حتی در دوران بارداری، سطح پرولاکتین افزایش می یابد که باعث بزرگ شدن سینه ها در آماده سازی برای شیردهی می شود.
تولید بیش از حد پرولاکتین می تواند در زنان و مردان رخ دهد و می تواند سبب قاعدگی نامنظم در زنان، ناباروری و ناتوانی جنسی در مردان شود.

سطح بالای پرولاکتین نیز مسئول افزایش رضایت جنسی می باشد آنها می توانند چرخه طبیعی تخمدان را سرکوب نماید با این حال پرولاکتین بیش از حد با کم کاری تیروئید، استرس اختلال نعوظ در مردان همراه می باشد. لذا در این شرایط، راه های طبیعی برای کاهش پرولاکتین مورد استفاده قرار می گیرد. چندین منابع غذایی وجود دارد که برای کاهش پرولاکتین مفید می باشد.

پزشکان اغلب زمانی که به یک تومور هیپوفیز مشکوک باشند و یا دیگر شرایط مربوط به سطح پرولاکتین بالا مانند ناباروری، قاعدگی نامنظم و یا تولید شیر از پستان ( بدون تولد فرزند ) تست پرولاکتین را سفارش می دهند.

غذاهای با روی بالا
غذاهایی که دارای مقدار روی بالا هستند توصیه می شود. روی با ویتامین B6 برای مدیریت فرایند متابولیک بدن که سبب کاهش سطح پرولاکتین می شود. روی همچنین برای زنان برای مدیریت نشانه های مرتبط با سندرم پیش از قاعدگی مفید است. مرغ، گوشت قرمز، میگو، صدف، پنیر گودا، لوبیا چیتی، لوبیا سبز، سویا، بادام زمینی، سویا و دانه های آفتابگردان منابع طبیعی روی می باشد.
مردان 19 سال و بالاتر 11 میلی گرم روی در روز و زنان نیاز به 8 میلی گرم روی در روز و زنان باردار و همچنین زنانی که در تغذیه با شیر مادر هستند 11 تا 13 میلی گرم در روز روی برای سلامت مطلوب نیاز دارند. روی نیز می تواند به عنوان یک مکمل در یک دوز از یک کپسول 50 میلی گرمی یک بار در روز برای کمک به کاهش سطح پرولاکتین مصرف شود.

غذاهای سرشار از ویتامین B6
ویتامین B6 با روی کار می کند برای حفظ سطح متعادل هورمون و برای کمک به کاهش سطح پرولاکتین به طور طبیعی مفید است. مردان نیاز به 1.3- 1.7 میلی گرم روزانه ویتامین B6، در حالی که زنان نیاز به 1.2- 1.5 میلی گرم ویتامین B6 هر روز دارند و زنان باردار 1.9 میلی گرم ویتامین B6 نیاز و مادران شیرده به 2 میلی گرم روزانه ویتامین B6 برای سلامت مطلوب نیاز دارند. منابع طبیعی غذایی سرشار از ویتامین B6 شامل آرد غلات کامل، جوانه گندم، جگر گوساله، دانه آفتابگردان، سبوس، هویج، برنج قهوه ای، سویا، اسفناج، پنیر، عدس، میگو، ماهی قزل آلا، ماهی تن، بوقلمون و مرغ می باشد. 

نی نی ما...
ما را در سایت نی نی ما دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ninima بازدید : 213 تاريخ : شنبه 21 بهمن 1396 ساعت: 0:05