کالری خوراک لوبیا چیتی/ خواص حبوبات برای لاغری

ساخت وبلاگ

کالری خوراک لوبیا چیتی/ خواص حبوبات برای لاغری

حبوبات، احساس سیری رو تقویت می کنند و هوس های نا به جای غذایی را از بین می برند. همچنین، فعالیت روده را منظم تر می کنند و فرایند هضم غذاها را بهبود می بخشند...

یک فنجان لوبیای چیتی یا 193 گرم از آن 670 کالری دارد که از این میزان، 21 کالری آن به چربی، 483 کالری از آن به کربوهیدرات موجود در لوبیا و 165 کالری به پروتئین موجود در آن اختصاص دارد.

این ماده غذایی فاقد کلسترول بوده و قند موجود در آن در مقایسه با انواع لوبیا کمتر است.

لوبیا چیتی به دلیل داشتن پروتئین فراوان، منبع غذایی مفیدی برای تأمین پروتئین روزانه بویژه برای کودکان و پیشگیری از ابتلا به اختلالات کلیوی و پوکی استخوان به شمار می‌رود. گفتنی است میزان پروتئین موجود در این نوع لوبیا از انواع دیگر آن بیشتر است.

این ماده غذایی منبع مناسبی از ویتامین « C » بوده، همچنین میزان کلسیم، آهن، سدیم و پتاسیم موجود در این نوع لوبیا قابل توجه است.

تیامین، منیزیم، نیاسین و فسفر از جمله مواد معدنی موجود در این لوبیا است.

قرار دادن میان‌ وعده‌های غذایی حاوی لوبیا چیتی در پیشگیری از سرطان روده بزرگ نقش مهمی دارد.

اکثر مواد غذایی بویژه مواد غذایی پرچرب سبب افزایش هورمون لپتین در خون می‌شود.

تحقیقات نشان می‌دهد این هورمون نقش مهمی در افزایش اشتها و ابتلا به اضافه وزن دارد. این در حالی است که رژیم غذایی حاوی لوبیا چیتی باعث ترشح حداقل میزان لپتین در خون شده و از ابتلا به چاقی ناشی از افزایش اشتها پیشگیری می‌کند.

خواص شگفت انگیز حبوبات

حبوبات یا بنشن ازجمله گیاهان پروتئینی هستند كه مقدار زیادی پروتئین، كربوهیدرات و مواد معدنی آهن، كلسیم، پتاسیم، منیزیم و ویتامین‌ها خصوصا ویتامین‌های گروه B دارند.

در هرم راهنمای غذایی، حبوبات جزو گروه گوشت محسوب می‌شوند ، چراكه حبوبات از نظر پروتئین غنی بوده، ارزش پروتئین آنها نسبت به گوشت كمتر است و این كمی ارزش به علت فقدان اسیدهای آمینه گوگرددار (میتونین و سیستئین)‌ در این مواد خوراكی است.

حبوبات در مقایسه با غلات، دارای پروتئینی بین 18 تا 50 درصد است، در حالی كه غلات تنها 10 تا 15 درصد پروتئین دارند. پروتئین‌های حبوبات معمولا از نظر لیزین غنی بوده و بهترین منابع گیاهی برای تكمیل غلات هستند.

تحقیقات نشان داده افرادی كه 2 بار یا بیشتر در هفته حبوبات خصوصا نخود و لوبیا مصرف كنند، احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ، پروستات، بروز بیماری‌های قلبی ـ عروقی و دیابت نوع 2 در آنها كمتر می‌شود.

همچنین حبوبات مقاومت بدن را در برابر بیماری‌ها زیاد كرده و فعالیت روزانه و حافظه را افزایش می‌دهد.

حبوبات به دلیل دارا بودن كلسیم به پوكی استخوان بویژه در دوران یائسگی زنان و دوران رشد كودكان بسیار مفید بوده و به دلیل داشتن منیزیم و پتاسیم در تعدیل فشار خون و رفع بی‌خوابی‌های شبانه بسیار توصیه می‌شود.

آهن موجود در حبوبات به مقدار زیاد از بروز كم‌خونی جلوگیری كرده و ویتامین‌های گروه B آن نیز كه نسبت به تمام مواد مغذی موجود در آن ارجحیت دارند، در رفع افسردگی و اختلالات عصبی و بلوغ گویچه‌های قرمز خون موثر است.

به دلیل مواد فیبری در رفع یبوست، بواسیر و كاهش كلسترول خون نیز بسیار توصیه می‌شود.

حبوبات بسیار کم چرب هستند و منبع پروتئین گیاهی و گلوسیدها محسوب می شوند.

از این گذشته حبوبات دارای مواد معدنی و ویتامین های مختلفی از جمله کلسیم، پتاسیم، آهن و ویتامین های گروه B می باشند.

کاهش روند پیری

بعضی از انواع لوبیا حاوی ترکیبی به نام resveratrol هستند که از تخریب DNA جلوگیری کرده و در نتیجه روند پیری رو کندتر می کنند.

از جمله لوبیا ها که بیشتری میزان این ترکیب رو دارند می توان به لوبیای سیاه و عدس اشاره کرد.

قدرت آنتی اکسیدانی بسیار زیاد

رادیکال های آزاد در بدن، اثرات مخربی بر روی پوست، سیستم ایمنی و مغز بر جای می گذارند. آنتی اکسیدان ها ترکیبات مفیدی هستند که با این رادیکال های آزاد مضر، مبارزه می کنند. آنتی اکسیدان ها در مواد غذایی مثل توت آبی، چای سبز، زردچوبه و انار وجود دارند. اما جالب اینجاست که مقدار آنتی اکسیدان موجود در حبوبات از مواد غذایی که نام برده شد، بیشتر است. همچنین، حبوبات حاوی نوعی آنتی اکسیدان خاص هستند که به از بین بردن آنزیم های دخیل در افزایش وزن و دیابت ، کمک می کنند. از مهمترین این حبوبات می توان به mung و aduki اشاره کرد.

کاهش فشار خون

مصرف حبوبات، به شکل قابل ملاحظه ای فشار خون سیستولیک (عدد بالایی) و دیاستولیک (عدد پایینی) رو کاهش می دهد. مهمترین این حبوبات عبارتند از: لوبیا چیتی، لوبیا چشم بلبلی، لوبیا سیاه و نخود.

جلوگیری از سرطان

حبوبات نه تنها احتمال ابتلا به این سرطان ها رو به شکل چشمگیری کم می کنند بلکه حتی مطالعات نشان می دهند که نوع خاصی از عصاره حبوبات که IP6 نامیده می شود، می تواند در مبارزه با سرطان، نقش داشته باشد.

کاهش کلسترول

اضافه کردن حتی یک واحد حبوبات به غذای مصرفی روزانه، به کاهش کلسترول بدن خون (LDL) کمک کرده و احتمال بروز بیماری های قلبی رو تا ۲۵٪ کاهش می دهد.

کاهش هوس غذایی

اگر شما هم جزء کسانی هستید که همیشه هوس خوردن شیرینی جات و میان وعده های چاق کننده رو درسر دارین، از حبوبات کمک بگیرید.

حبوبات، احساس سیری رو تقویت می کنند و هوس های نا به جای غذایی رو در ما از بین می برند. همچنین، فعالیت روده رو منظم تر می کنند و فرایند هضم غذاها رو بهبود می بخشند.

افزایش انرژی برای فعالیت ها و کمک به کاهش وزن

اختصاص دادن بخشی از غذای مصرفی روزانه به حبوبات، چربی سوزی رو افزایش می دهد و همونطور که گفته شد، مدت بیشتری ما رو سیر نگه می دارد. همچنین، انرژی کافی برای انجام فعالیت ها رو در اختیار ما قرار می دهد.

تقویت باکتری های مفید لوله گوارش

وجود باکتری های مفید و طبیعی برای عملکرد ایمنی بدن، ترمیم پوست و تنظیم گوارش، ضروری است. این باکتری ها با تشکیل چربی های کوتاه زنجیره، از لایه داخلی لوله گوارش محافظت کرده و خطر بروز سرطان روده رو کاهش می دهند.

ما فقط مقدار بسیار ناچیزی از این چربی های کوتاه زنجیر رو از طریق غذاهایی مثل نارگیل و کره دریافت می کنیم اما اگر از حبوبات استفاده کنیم، مقدار بسیار بیشتری از این ترکیبات رو تأمین خواهیم کرد. پس برای نگهداری و حفظ باکتری های مفید دستگاه گوارش، باید به طور منظم از حبوبات استفاده کنیم.

از بین بردن قارچ های مضر

مواد غذایی فراوری شده، آنتی بیوتیک ها، قرص های ضد بارداری و استرس، می توانند به ایجاد مخمر در روده منجر شوند. این مخمرها سیستم ایمنی رو ضعیف کرده و سمومی رو در بدن تولید می کنند که به افزایش التهاب در بدن منجر می شود. ترکیباتی که در حبوبات وجود دارند، این قارچ ها رو از بین برده و از عفونت جلوگیری می کنند.

سلامت بدن

حبوبات منبع خوب فولات یا همان ویتامین B۹ محسوب می شود که در مادران باردار باعث رشد خوب جنین می شود.

شاخص گلیسمی این مواد غذایی پایین بوده و برای افراد دیابتی مفید است. از این گذشته حبوبات دوستدار سلامت قلب شماست زیرا میزان کلسترول مضر (LDL) و همچنین میزان تری گلیسیرید را کاهش می دهد. محققان معتقدند افرادی که می خواهند جذب چربی های اشباع شده را کاهش دهند می توانند حبوباتی مثل لوبیا، عدس را جایگزین گوشت قرمز کنند.

نتیجه گیری

پس مصرف حبوبات رو فراموش نکنید و سعی کنید که حتی روز خودتون رو با خوردن حبوبات در وعده صبحانه شروع کنید تا متابولیسم بدن خودتون رو افزایش بدهید. مصرف ۱۷۵ میلی گرم معادل سه چهارم فنجان حبوبات برای بدن کافی است.

نی نی ما...
ما را در سایت نی نی ما دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ninima بازدید : 691 تاريخ : دوشنبه 9 بهمن 1396 ساعت: 12:05