حجم طبیعی خون پریود/ در زمان پریود چقدر خون از دست میدهیم؟!

ساخت وبلاگ

حجم طبیعی خون پریود/ در زمان پریود چقدر خون از دست میدهیم؟!

در هر پریود به طور متوسط حدود 80 سی سی خون (یعنی حدود یک سوم لیوان معمولی) از دست می رود...

هر ماه طی چرخه قاعدگی دیواره داخلی رحم ضخیم می‌شود تا محیط را برای بارداری آماده سازد. اما وقتی بارداری رخ نمی‌دهد بدن طی قاعدگی این لایه ضخیم را همراه با خون خارج می‌کند.

میزان خونی که در یک عادت‌ماهانه‌ از دست می‌رود معمولا بین 40 تا 80 سی سی است.

چرخه قاعدگی به طور معمول 28 روز طول می‌کشد. با این حال این چرخه برای بعضی خانم‌ها می‌تواند به کوتاهی 21 روز یا به بلندی 35 روز باشد.

یک عادت‌ماهانه‌ طبیعی معمولا بین 3 تا 7 روز طول می‌کشد.

در هر پریود به طور متوسط حدود 80 سی سی خون (یعنی حدود یک سوم لیوان معمولی) از دست می رود، اگرچه این مقدار در ظاهر بیشتر به نظر می آید.

اگر خانمی دچار مشکلات زمینه ای از جمله اختلالات انعقادی باشد این مقدار خون می تواند بیشتر شود و حتی منجر به کم خونی فرد شود که نیاز به مراجعه به پزشک دارد.

چرخه قاعدگی یک رویداد ماهانه طبیعی برای بانوان از بلوغ تا یائسگی است. این چرخه بدن بانوان را برای بارداری آماده می کند.

  

بانوان به ویتامین های اضافی در طول چرخه قاعدگی برای جبران ویتامین های از دست رفته و حالات جسمی و روحی بهتر نیاز دارند.

 

براساس انجمن بارداری امریکا، علائم طبیعی مرتبط با قاعدگی شامل نفخ، خستگی و استرس بوده، به طوریکه دریافت ویتامین ها ممکن است در تسکین این علائم موثر باشند.

ویتامین E
ویتامین E می تواند به تسکین برخی از علائم مرتبط با سندرم پیش از قاعدگی کمک کند. سندرم پیش از قاعدگی یک هفته قبل از شروع عادت ماهانه بانوان روی می دهد، به طوریکه نفخ، خستگی و زود رنجی یا کج خلقی را به دنبال دارد. همچنین مصرف ۴۰۰ واحد بین الملل از این ویتامین برای مقابله با این علائم توصیه می شود.

ویتامین B12
براساس انستیتوی لینوس پاولینگ در ایالات متحده، کمبود ویتامینB12 می تواند منجر به کم خونی پرنیشیوز شود که عامل خستگی شدید است. خستگی در طول دوره قاعدگی امری طبیعی است بنابراین دریافت مکمل های B12 یا تزریق این ویتامین برای جلوگیری از ایجاد حس خستگی شدید اهمیت دارد. ویتامین B12 همچنین به کاهش علائم افسردگی مرتبط با سندرم پیش از قاعدگی کمک می کند.

ویتامین B6
ویتامین B6 به مغز اجازه تولید کافی سروتونین را می دهد که می تواند در ایجاد احساس آرامش به جای حس افسردگی در بانوان موثر باشد. عدم دریافت کافی این ویتامین موجب می شود تا بدن به سختی از استروژن اضافی رهایی یابد. ویتامین B6 می تواند به کاهش نفخ و ایجاد احساس آرامش قبل از شروع دوره ماهیانه کمک کند.

ویتامین A
ویتامین A در رشد مناسب اندام های تناسلی از جمله رحم، دهانه رحم و واژن نقش دارد. ویتامین A یک آنتی اکسیدان بوده و در کمک به حفظ قدرت بافت های تناسلی درگیر در قاعدگی موثر است. بدون میزان کافی از این ویتامین بانوان ممکن است آمنوره یا قطع دوره قاعدگی را تجربه کنند.

بنابراین توصیه می شود:

 کربوهیدرات های پیچیده مثل برنج قهو ه ای ، ارزن و جو میل کنید
 شکلات تلخ میل کنید
ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ E ﮐﻪ ﻋﻼﺋﻢ ﻧﺸﺎﻧﮕﺎﻥ ﭘﯿﺶ ﺍﺯ ﻗﺎﻋﺪﮔﯽ ﺭﺍ ﮐﺎﻫﺶ ﻣﯽﺩﻫﺪ ، ﺩﺭ ﺁﻭﻭﮐﺎﺩﻭ ، ﺯﺭﺩﻩ ﺗﺨﻢﻣﺮﻍ ، ﻭ ﺑﺬﺭ ﭘﻨﺒﻪﺩﺍﻧﻪ یافت میشود
 ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ B6 ﮐﻪ ﻧﻔﺦ ﺣﺎﻟﺖ ﻋﺼﺒﯽ ﺭﺍ ﮐﺎﻫﺶ ﻣﯽﺩﻫﺪ ، ﺩﺭ ﺳﯿﺐﺯﻣﯿﻨﯽ ، ﻣﻮﺯ ، ﺑﻠﻐﻮﺭ ﻭ ﺟﻮﯼ ﺩﻭﺳﺮ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﻫﺴﺘﻨﺪ
 ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ C ﺟﺬﺏ ﺁﻫﻦ ﺭﺍ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﻭ ﺍﺣﺘﻤﺎﻝ ﺑﺮﻭﺯ ﮐﻢﺧﻮﻧﯽ ﺭﺍ ﮐﺎﻫﺶ ﻣﯽﺩﻫﺪ ، ﺩﺭ ﮔﺮﯾﭗﻓﺮﻭﺕ ، ﺳﺒﺰﯼﻫﺎﯼ ﺑﺮﮒﺳﺒﺰ ، ﮐﺪﻭ ﺳﺒﺰ ، ﭘﺮﺗﻘﺎﻝ ، ﺗﻮﺕﻓﺮﻧﮕﯽ ﻭ ﻟﯿﻤﻮ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﺩ .
 غذاهای کلسیم دار مثل ﮐﻠﻢ ﺑﺮﻭﮐﻠﯽ ، ﮐﻠﻢﭘﯿﭻ ، ﮐﻠﻢ ﺳﺒﺰ ﻭ ﮐﻠﻢ ‌ ﭼﯿﻨﯽ میل کنید
 آب بنوشید
 غذاهای منیزیم دار مثل ﺳﺒﺰﯼﻫﺎﯼ ﺑﺮﮒ ﺳﺒﺰ ﺗﯿﺮﻩ ، ﻣﺎﻫﯽ ﺗﻦ ، ﮔﺮﺩﻭ ﻭ ﺩﺍﻧﻪﻫﺎﯼ ﮔﯿﺎﻫﯽ ﻭ ﺑﺎﺩﺍﻡﺯﻣﯿﻨﯽ میل کنید
 مصرف ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍﯾﯽ ﺣﺎﻭﯼ ﺍﻣﮕﺎ 3 ﻣﺜﻞ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﻣﺎﻫﯽ ، ﺩﺍﻧﻪﻫﺎﯼ ﮔﯿﺎﻫﯽ ﺑﻪ ﺧﺼﻮﺹ ﺩﺍﻧﻪ ﮐﺘﺎﻥ ﻭ ﮔﺮﺩﻭ
 مصرف نمک را کاهش دهید
نوشیدنی های کافئین دار و گازدار ننوشید
شیر و پنیر و ماست مصرف نکنید
 مواد ﻏﺬﺍﯾﯽ ﺳﺮﺥﺷﺪﻩ ﯾﺎ ﭘﺮﺍﺩﻭﯾﻪ مصرف نکنید

خون غلیظ و تیره در هنگام قاعدگی غیرطبیعی است؟!
گاهی اوقات خون قاعدگی در روزهای آخر به رنگ قهوه‌ای تیره یا حتی سیاه در می‌آید که این تغییر رنگ طبیعی است. درواقع هرچه خون بیشتر داخل رحم بماند و دیرتر از بدن خارج شود، رنگش هم تیره‌تر می‌شود. همچنین اگر خونریزی به طور موقت غلیظ و شدید باشد جای نگرانی نیست اما اگر این حالت هرماه اتفاق بیفتد باید به پزشک مراجعه کنید تا میزان آهن خون‌تان چک شود و دچار کمبود آهن نشوید. بسیاری از خانم‌ها به عادت‌ماهانه‌های سنگین عادت دارند و آنها را طبیعی تلقی می‌کنند اما با گذشت زمان دچار کم‌خونی، ضعف و خستگی می‌شوند.

شاید مسیر خون مسدود شده!
هر عاملی که باعث گرفتگی مسیر خونریزی از رحم تا واژن شود، ممکن است باعث افزایش لخته‌ها، تیرگی و غلظت خون قاعدگی شود. وجود پولیپ‌های خوش‌خیم در رحم نیز ممکن است باعث تغییر در جریان خونریزی شود. علاوه براین با نزدیک شدن به یائسگی، جریان خونریزی کندتر می‌شود زیرا کانال سرویکس (دهانه رحم) با کاهش ترشح استروژن باریک‌تر می‌شود.

به پزشک مراجعه کنید اگر ...
تغییرات خونریزی در قاعدگی به ندرت جدی و دردسرساز می‌شوند. اما اگر احساس می‌کنید اخیرا با انجام کارهای روزمره و همیشگی احساس خستگی، ضعف و سبکی سر می‌کنید یا اگر دچار رنگ پریدگی پوست و ناخن‌ها، بی نظمی در قاعدگی و لکه‌بینی شده‌اید حتما به پزشک مراجعه کنید. کم‌خونی با یک آزمایش ساده خون تشخیص داده می‌شود. در این زمینه مصرف قرص آهن به بسیاری از خانم‌ها کمک می‌کند تا بی‌حالی‌شان برطرف شود.

نی نی ما...
ما را در سایت نی نی ما دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ninima بازدید : 220 تاريخ : دوشنبه 9 بهمن 1396 ساعت: 12:05